kasvattivalmennus - virtuaalitalli Delicate

Kasvattivalmennus 26.10.2013

Lokakuun lopussa tallillemme on tulossa vierailevaksi valmentajaksi Metsälammen Ratsutallilta tuttu Sanna Eloranta ja saimme mahdollisuuden päästä kasvattien kesken vähän valmentautumaan. Osallistumisoikeus on kaikilla Delicate- kasvatusnimellä kasvatetuilla varsoilla, joilta löytyy sivuilta jonkinlainen luonne. Mukaan mahtuu kuitenkin vain ensimmäiset viisi ratsukkoa.

Valmennus on estevalmennus ja tason saa valita itse. Osallistujalta ei velvoiteta mitään, vaan minä kasvattajana hoidan valmennuksen maksut. Valmennuksen jälkeen Sanna E. kirjoittaa jokaiselle kommentin ja sen saa lisätä hevosensa sivuille yhdessä tapahtuman linkin kanssa.

Osallistuneet

felissa - Delicate Lancaster - 140 cm
lumienkuli - Delicate Nadango - 160cm
Köpi - Delicate Riviana - 140cm

Valmennukset

felissa & Delicate Lancaster

Ratsukon verrytellessä kiinnitin huomiota orin kuuliaisuuteen: ratsukon yhteistyö oli huomaamatonta ja samalla toimivaa. Aloitimme hyppäämällä muutamia metrin irtoesteitä, ja matalampaa jumppasarjaa. Aloitushyppyjen aikana tarkkailin felissan istuntaa, ja korjailin sitä parempaan suuntaan. Ratsukon ongelmaksi ilmeni lähestymiset: joillekin esteille ratsastettiin liian jyrkästi, joka johti usein Larin kieltoon tai esteen ohittamiseen. Neuvoin felissaa ratsastamaan mahdollisimman pitkät ja loivat tiet. Korotimme esteitä Larin tasolle muutaman hiukan matalamman rataharjoituksen jälkeen. 140-senttisellä radalla Lari epäili nurkkaan ilmestynyttä talikkoa, ja se hankaloitti radan suoritusta. Tutkailimme talikkoa tarkemmin, emmekä ottaneet sitä Larin kauhisteluista huolimatta pois maneesista. Kun Lari huomasi, ettei talikko hyökkääkään päälle, ratakin alkoi sujumaan. Lopetimme onnistuneeseen suoritukseen. Suosittelisin felissaa kiinnittämään enemmän huomiota omaan istuntaansa kaarteissa; kallistut niissä hiukan sisäuralle.

*lumienkuli* & Delicate Nadango

Nego vaikutti pirteältä ja herkältä valmennuksen alussa: ratsukon yhteistyö sujui, ja ori otti takajalkojaan hyvin alleen. Pyysin lumienkulia kiinnittämään enemmän huomiota asetuksiin ja taivutuksiin. Aloitimme noin metrinkorkuisilla esteillä, ja yhdellä hiukan matalammalla jumppasarjalla. Ratsukon lähestymiset olivat lähes täydellisiä, mutta askeleet eivät menneet aina tasan. Pyysin lumienkulia laskemaan laukka-askelia, ja arvioimaan, millaisella laukalla lähestymiset onnistuisivat. Lähestymiset alkoivat parantua laukka-askelten laskemisen ansiosta, ja pääsimme aloittamaan 140-sentin radalla. Radassa oli vain muutama este, mutta niille lähestymiset olivat keskeisessä osassa onnistumisen kannalta. Rata tuntui sujuvan hyvin muutamasta tiputuksesta ja yhdestä kiellosta huolimatta. Lumienkulin esteistunta oli ryhmän parhaimmistoa! 160-sentin radalle päästessämme keskityimme erityisen paljon lähestymisiin. Valmennuksen lopussa olin oikein tyytyväinen ratsukon suorituksiin: paransitte loppua kohden!

Köpi & Delicate Riviana

Anna vaikutti turhankin reippaalta valmennuksen alkumetreillä. Köpi sai tehdä paljon töitä saadakseen tamman pysymään käsissään, eikä reippaus vähentynyt mielestäni tarpeeksi koko valmennuksen aikana. Laukkaharjoituksiin päästessämme saimme kokea pukkisarjoja: onneksi Köpi pysyi urheasti selässä, ja pääsimme aloittamaan irtoesteet. Irtoesteillä Annan reippaus vaikutti suorituksiin: esteen jälkeen vauhti kiihtyi miljooniin, ja ratsukko laukkasi päätä pahkaa muutaman kierroksen maneesia ympäri. Pelkäsimme jo pahinta ? millainen Anna tulisi olemaan radalla? Pelot kävivät toteen, kun ratsukko ampaisi radan läpi. Harjoittelemalla ja keskittymällä saimme Annaa rauhallisemmaksi, ja onnistuimme kuin onnistuimmekin 140-senttisen radan puhtaassa ylityksessä. Lopetimme onnistuneeseen suoritukseen.

Mielettömästi kiitoksia valmentajallemme! Hevosen sivuilla valmennusta käyttäessänne merkitsettehän valmentajaksi "Sanna Eloranta".

Ulkoasu © M Layouts
virtuaalitalli Delicate