talli - virtuaalitalli Delicate

Tallin esittely

Tallialueen pohjapiirrustus - Henkilökunta - Aikataulu

Delicate Warmbloods sijaitsee Varsinais- Suomen kauniissa maisemissa meren rannalla. Lähimmästä kaupungista on matkaa 15 kilometriä ja viimeiset kilometrit tullaan hiljaista hiekkatietä pitkin. Ensimmäisenä tallialueelle tullessa silmiin pistää keltainen kaksikerroksinen päärakennus, jonka ylemmän kerroksen parvekkeelta on esteetön näkymä merelle. Pihan toisessa reunassa on punainen tallirakennus ja sen takana tarhat. Tallin lähellä risteilee paljon hiekka- ja metsäteitä, joista muotoutuu paljon monipuolisia maastoreittejä. Oma ranta mahdollistaa myös hevosten uittamisen.

Tilan omista pelloista saamme heinää ja kauraa omiin tarpeisiimme ja vähän lisäksi myyntiinkin asti. Heinä ja kaura on molemmat analysoitu vuosittain hyvin tuloksin. Pyrimme pitämään hevostemme ruokavaliot melko yksinkertaisina ja vältämme kaiken ylimääräisen syöttämistä.

Tallirakennuksessa on 20 karsinaa, jotka ovat kaikki yhtä lukuunottamatta 12 neliömetrin kokoisia. Yksi karsinoista on isompi ja tarkoitettu varsoville tammoille. Talli on valmistunut vuonna 2011, joten se on hyvin nykyaikainen ja täyttää kaikki eläintenpidolle asetetut vaatimukset. Jokaisesta karsinasta löytyy automaattinen vesikuppi, suolakivi ja kiinteä ruokakuppi. Kuivikkeena käytämme purua ja turvetta.

Karsinoiden lisäksi tallista löytyy varustehuone, rehuvarasto ja sosiaalitilat ihmisille. Talliporukan kesken tallilla aikaa viettäessä onnistuu vaikka kahvinkeitto ja eväät pysyvät hyvänä keittiön jääkaapissa. Varustehuoneessa on kymmenen satulatelinettä ja jokaisen telineen alla koukku suitsille. Ihmisten pukuhuoneessa on lukitut kaapit, joihin mahtuu myös hevosen arvokkaampia tavaroita. Loimienkuivatukselle on oma huone, josta löytyvä pesukone on kaikkien tallilaisten käytössä.

Tallin välittömässä läheisyydessä on hevosten tarhat, joiden pohjat ovat osittain haketta ja osittain hyvin salaojitettua vanhaa laidunmaata. Tarhojen alapuolella on vuonna 2012 valmistunut valaistu ratsastuskenttä, jonka pohjaa ovat monet valmentajat ja ratsastajat kehuneet.

Kesät hevosemme saavat viettää laitumella hyväksi todetuissa porukoissa. Täyttä lomaa laitumella oleminen ei kuitenkaan tarkoita, vaikka silloin otetaankin vähän kevyemmin. Osa laitumista on täysin peltolaitumia, mutta osaan on aidattu myös metsäalueita mukaan. Tarjoamme laidunpaikkoja myös ulkopuolisille lähialueen hevosille.

Ulkoasu © M Layouts
virtuaalitalli Delicate